Welkom 


Hartelijk welkom op de website van stal Beukenburg. 
 
Stal Beukenburg is een kleinschalige pensionstalling voor paarden en pony’s. Wij zijn gevestigd in Groenekan, net buiten Utrecht, aan de rand van bos Beukenburg. Hier zijn mooie ruiterpaden in prachtige natuur. Van hieruit is het ook heel makkelijk om door te rijden naar de Lage Vuursche en nog verder. Kortom de ideale plek voor een klein rondje of een lange buitenrit, zowel onder het zadel als aangespannen. 
 
De paarden staan in de lente/zomer dag en nacht op de wei. In de herfst/winter gaan ze nachts op stal en afhankelijk van de weersomstandigheden overdag in de wei of een paar uur op de zandpaddock. Binnen en buiten zetten wordt verzorgd. Ook de stallen worden elke dag gemest en opgestrooid. Om de paar weken worden ze volledig verschoont. 2 keer per dag wordt er ruwvoer (van eigen land) gegeven. Als ze niet op de wei staan is dat 3 tot 4 keer per dag. Indien gewenst wordt er in de stalperiode ook 2x per dag krachtvoer gegeven.  
 
Op schema wordt er mestonderzoek gedaan en ontwormd. Weilanden worden niet uitgemest, wel gesleept en onderhouden. Mesten mag zelf gedaan worden indien gewenst 

 

                   tl_files/Stal Beukenburg/Kyra.jpg